30 dec

Jullov tillsammans

Alltså nu för tiden – jullov tillsammans med familjen är ju nästan det allra bästa. Vi har spenderat det hittills med att hänga kvar hos mor och far (sov från söndag till fredags, hehe), spelat pussel, åkt ännu mer slalom och haft spelkvällar. Alltid tråkigt att flytta hem igen från mor och far också, tycker så mycket om våra julkollektiv. Även om det såklart är skönt att vara hemma också, när man väl packat upp allt och myst in sig.

Igår badade vi också på badhuset hela familjen, alltså med Signe också. Mycket bra premiär! Hon har blivit fullkomligt vansinnig senaste gångerna vi har badat henne i baljan. Men det här gick tydligen bra! Otroligt mysigt att kunna åka alla. Jag och Signe har anmält oss till babysim som börjar nu efter jullovet så jag ville ha testat en gång innan. Enda smolket i bägaren var att Edith halkade och slog kinden rakt i en bänk… Men det gick över rätt fort, även om märket är kvar.

Nu i dagarna håller vi på med lite nyårsfix eftersom vi är 17 vuxna och 5 barn hos oss på nyårsafton, det blir roligt! Jakob har bland annat byggt ihop ett till bord så att vi kan ha långbord (vårt bord har ju annars lite konstiga mått så det är svårt att förlänga) haha, han är fantastisk.

Bjuder på några mobilbilder.

29 dec

Julhelg

Åh, det finns inget som gör mig nostalgisk så fort som just julhelgen, jag känner liksom i samma stund som den är över att jag önskar att den var ogjord och låg framför oss. Nåja, inget att göra åt det – , man får njuta av det mysiga som vi har just nu istället!

Vi hade i alla fall en fin julhelg, med först lilla julafton hos mamma och pappa med hela familjen och grötmiddag, tomte, tillhörande uppesittarkväll och spel. Väldigt mysigt! Sedan blev det julafton och mysig julfrukost, sista avsnittet i julkalendern, bygge av playmobil-bondgård för Edith, julbön i bönhuset där pappa sjöng, och sedan åkte vi vidare till Blåsmark för att fira med Jakobs släkt. Också väldigt mysigt! På juldagen var det julbord hos Jakobs föräldrar med andra delen av släkten, där det blev bland annat en mycket rafflande omgång i brädspelet Deception. Annandagen blev en riktig vilodag med pussel, slalomtestning för Edith (vi har hyrt små skidor) och julbordsrester.

Så tacksam för ännu en fantastisk julhelg med de vi älskar allra mest! Och även tacksam för alla otroliga julklappar, ni anar inte vad bortskämda vi är av familjerna med genomtänkta, fina och påkostade julklappar…

Tack för i jul!

26 dec

Sammanfattning av 2018

2018 har snart passerat och jag kan konstatera att år när man får en bebis är ju verkligen något annat, alltså fatta att en hel människa i vår familj inte fanns när det här året började?? Slutar aldrig fascineras över att man kan göra nya människor.

Här kan du läsa om 2017, 201620152014201320122011.

 

Beskriv året med tre ord

Det har varit F:ets år. Förälder, fastanställd, förlossning.

Så gick det med *karriären* under året

Jamen, jag har för första gången sagt upp mig från ett fast jobb för att byta till min första tillsvidareanställning som kommunikatör! Vilket kändes lite som att ”komma i mål”, har längtat länge efter en känsla av att vara där jag vill vara, inte leta vidare. Sedan har ju halva året varit ett icke-arbetande år, så karriären har stått lite på paus.

Så gick det med relationerna under året

Relationen till Edith är den som tagit mest tid eftersom det är den som jag ständigt utvärderar, omformar allt eftersom hon också växer och förändras, och även värnar mest om i någon mån? Relationen till Jakob har stått stadigt som alltid, även om vi av naturliga skäl haft lite mindre tid för varandra och även den här hösten har haft några ”snack” angående fördelningen i detta hem. Men eftersom jag valde make klokt så går allt resonera om, väldigt tacksam för god kommunikation! Annars har jag som alltid fått mycket tid med familjen och syskon, och även (tack vare våra juntor) med mina vänner. De stunderna har verkligen varit andningshål!

Ny person i mitt liv

Ingen flyktig relation precis – min fantastiska dotter!

Bästa resan

Eh, 2018 blev inte precis ”resornas år” i år heller, så förutom ett par arbetsresor till Stockholm så har vi bara gjort en enda ”tripp” (kan inte ens kallas resa) och det var vår mycket spontana husbilstur i somras, när Signe bara vara någon vecka. Inte helt rationellt såhär i efterhand, men kändes direkt nödvändigt i stunden.

Riktigt bra minne

Många! Förutom den exakta sekund som Signe tillslut föddes, när jag lättat utropade ”det är över!” och den lilla människan lades upp på mig, så minns jag med värme när vi rodde ut hela lilla familjen på havet en kväll, bara ett par dagar innan förlossningen. Värkarna hade precis börjat och jag ville bara ta tillvara på varje sekund. Förväntansfull men också lite rädd, rädd för att något skulle hända mig som skulle göra att jag inte fick fortsätta vara med de här två och den lilla bebisen som jag inte fått träffa än.

Tacksam över varje dag jag får vara kvar!

Röv-minne

Sista natten innan förlossningen kom igång på allvar, och jag satt upp mot sänggaveln på patienthotellet hela natten och vaknade av värkar som var var tvungen andas igenom. Var tionde minut. Trodde aldrig det skulle bli morgon.

Bästa köpet

Haha undrar om Jakob kommer läsa det här, men fyrhjulingen som Jakob lite spontant köpte begagnat några dagar efter förlossningen, när vi satt hemma och var instängda i värmen – den gav honom och Edith så väldigt mycket glädje, vilket gjorde mig väldigt glad.

Min stora musikaliska upptäckt

Fricky. Haha! Det är faktiskt sant.

Det såg jag på

Oj, mycket? Game of Thrones, Barnmorskan i East end, Anne på Grönkulla, Outlander, Orange is the new black, Modern family med mera.

Det borde jag gjort mer av

Rest. Eller ja, ”borde” kanske inte är ordet, vi har ju prioriterat bort det, men hade gärna rest mer. Tror 2019 kommer innehålla mer av den varan!

Det borde jag gjort mindre av

Surfat på mobilen……

Största insikten under 2018

Det blir flera små: Att tiden redan går fort, så det är ingen idé att längta efter att en ska gå fortare. Att städning inte är livets mening. Att man bara hinner roliga saker om man gör dem tidigare i ”listan”. Att kvinnor, världen över, gör ett fantastiskt jobb som ofta är rätt ouppmärksammat – bara att klara en förlossning känns ju otrolig mäktigt! Att jag är lyckligt lottad.

Det tar jag med mig in i 2019

Jobbet med att omvärdera i mitt huvud vad som faktiskt är viktigt ska jag ta med mig in. Mindre surfande, mindre uppvisningshem och mer roliga saker!

24 dec

Lucka nummer 24: ” Så väljer jag att fira in ett nytt år”

Sista luckan i julkalendern! Idag är det ju julafton!!

Nyår firar vi tillsammans med ett rätt stort gäng vänner som kommer hit till oss, vi äter trerätters och umgås – kommer bli fint! Nyårspyntet är redan inhandlat, hehe.

Äh, jag väljer att skriva om hur jag firar jul också och det gör jag genom att igår ha fått hänga med hela min familj (älskar det!) och idag få vakna upp hos mor och far med min fina familj, äta god julfrukost, se sista avsnittet i julkalendern, gå till julbön i bönhuset, och sedan fira resten av dagen med Jakobs familj och släkt. Underbart!

Hoppas du får en riktigt fin jul!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

23 dec

Precis innan jul

Har landat i soffan medan tjejerna sover middag, hemmet är hyfsat städat (sådär så man slipper komma hem och hitta mögliga sopor typ), julmat och julklapparna är packade och när barnen vaknar ska vi alla promenera ner till mor och far för att sova där under hela julhelgen. Idag har vi nämligen lilla julafton med min familj! Ute är det krispigt och kallt, och jag bara njuter av att ha allt framför oss.

Eller inte allt, i helgen har vi ju hunnit med både julmys med vännerna i Hemmingsmark och sedan den årliga julfrukosten med tjejerna (tioårsjublieum!). Allt för att bygga upp stämning! Igår gjorde jag också ett ”julstök-ryck” på eftermiddagen och hann göra lite julgodis, sirapslimpa och saffranspannacotta att ta med till julaftonsbuffén.

Älskade vänner, nu släpper vi det som inte hunnits med och så fokuserar vi på att fira jul. Hoppas ni får en god jul!

23 dec

Lucka nummer 23: ” Aktiva beslut jag tar varje dag”

Nu kommer jag låta som värsta klyschan men att vara lycklig! ”Det är inte alltid ett val” tänker kanske du, och nej – vissa saker kan du såklart inte påverka, sjukdomar eller olyckor inträffar utan att du kan påverka det, men mycket annat kan man faktiskt påverka.

Framför allt tankemönster, jag tänker nämligen flera, flera gånger per dag på att jag är så tacksam. Tacksam över att jag bor i det här landet, över min lilla familj, över alla jag älskar, över att vi kunde få barn, över att vi har pengar, över att jag har en partner jag älskar och som verkar älska mig för den jag är.

Jag försöker också ofta göra just saker som gör mig lycklig! Alltså inte den där ”enda resan till Thailand varannat år”, utan mer småsaker. Åka och bada själv med Edith en vardagskväll. Äta kex och päron efter barnen lagt sig, trots att det känns lite jobbigt innan men bara för att det är mysigt. Baka en bulldeg en lördagsförmiddag. Göra upp en eld när Edith är på Droppen och Signe sover, och sitta och läsa framför den. Promenera i nysnön till förskolan.

Och sedan säger det mer kanske om min nivå på lycka, men snälla nån – jag har tusen skäl att vara glad i livet. Och att det är julafton imorgon är absolut en av dem!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

22 dec

Lucka nummer 22: ” Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”

Jag har otroligt många fina vänner i mitt liv, och jag är glad att de liksom finns i många ”lager”, jag har fina vänner i min familj och mina ”svägerskor” (de är inte gifta med bröderna än, men ni fattar), jag har mina bästa vänner i Hanna och Lina, mitt mysiga, fina tjejgäng som nu träffas varannan måndag på junta vilket är magiskt trevligt för en föräldraledig mor, vårt ”ungdomsgäng” som alltid är fem plus att fira nyår med eller hänga en sommarkväll med.

Tacksam över att alltid ha fått känna att jag har många som jag tycker om att umgås med!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

21 dec

Lucka nummer 21:  ” Ett val jag haft ångest för”

Lite ångest har jag ibland över huruvida vi är komplett i familjen nu, eller om jag alltid kommer känna att det skulle ha funnits en liten till person. Har alltid sett framför mig att vi ska ha tre barn, men om jag ska vara ärlig så skulle jag gruva en del inför både en till graviditet och framför allt hela bebistiden. Och ja, det är ju väldigt kort tid av deras övriga liv men samtidigt är det ju ändå några år som både påverkar oss själva, relationen mellan oss och syskonens liv. Jag blir helt enkelt en lite sämre, tröttare och mer sliten version av mig själv under de första två åren och på något sätt tycker jag just det är lite jobbigare än vad andra verkar tycka? Inte alltså det praktiska jobbet, utan att man inte är sig lik mentalt. Kanske för att jag spenderat hela mitt liv med att ”vara mig lik”, jämn i humöret och med en grundglädje. Och med massor hormoner, kärlekssvallningar och ansvarsångest som kommer med graviditet och bebistid så rubbas liksom det där för ett tag, och då känns det så obehagligt.

Men! Det jag vet är att vi inte tänker ha bråttom med att i så fall prova att bli gravida igen, och jag tänker också att det är väldigt skönt att inte behöva bestämma sig än. Vi får se helt enkelt!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

20 dec

Lucka nummer 20: ” När jag väljer frukost…”

Ooooh, frukost! Dagens bästa val. Hehe. När jag väljer frukost är det alla dagar i veckan hotellfrukost. Först och främst – det är serverat. Och ingen disk. Bara det är ju fem plus. Men sen.. All fräsch frukt! Alla bröd! Alla flingor med olika fröer och torkade frukter! Smoothies och juicer! Plättar! Jag är aldrig så hungrig som på mornarna och allt är så väldigt gott. Tycker alltid alla andra är så stressade och äter klart så fort. Vill gärna ha minst två timmar här!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

19 dec

Lucka nummer 19: ” En resa jag ångrar att jag inte gjorde”

Jag läste ”En resa jag inte ångrar” och var beredd att börja rada upp allihopa, för vadå – jag har ju inte rest färdigt?? Inte går jag och ångrar resor som inte blivit av, de står ju och väntar runt hörnet. Tänker jag. Så jag tänker istället skriva om tre resor jag är lite extra glad över, resan till Israel 2014 var fantastiskt intressant och jag är så glad över att jag fick följa med dit, resan till San Francisco och LA 2015 var också magisk, blev verkligen kär i USA haha! Sedan är jag väldigt glad över Gotlandsresan sommaren 2014, där vi fick en magisk vecka med hela vuxna familjen innan barnen började födas hehe. Men alla mina resor har varit kanonbra, ångrar inte en enda.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)