2 jun

Ljumna kvällar

Vilken ljuvlig fredagskväll vi hade igår! Lite spontant så blev det stenugnsbakad pizzamiddag på Kiosken i Pensionatet tillsammans med Hanna, Anton och Tilde – otroligt mysigt ställe att sitta på i de ljumna sommarvindarna. Och gott! Vi satt där på punschverandan och försökte väl få småtjejerna att sitta kvar så länge det gick, men om inte annat så kunde de spatsera omkring utanför i gården.

Sedan åkte vi vidare till hamnen och åt glass i kvällssolen, alldeles ljuvligt väder. Innan det var dags att åka hem med de små. Vad mer kan man begära en fredagkväll i början av juni?

Idag har vi haft en riktig ta-dagen-som-den-kommer-dag. Pysslat på med att slipa trädgårdsmöbler inför inoljning, promenerat till affären med diverse hälsa på grannarna/mormor och morfar-stopp, grillat, varit förbi stugan en sväng, lekt i lekpark osv. Härligt! Nu sitter vi i soffan och njuter av sommarmusik, ljus kväll och rabarber- och jordgubbspaj. Snodde några rabarber från mor och far idag när de inte var hemma. Hehe.

2 jun

Stormyrberget

Jag lovade ju att berätta mer om vårt besök på Stormyrberget i söndags, och jag är så glad över att det finns precis en sådan liten gård som jag efterfrågade – lite smådjur, fint lunchcafé med god mat och gott fika samt en liten gårdsbutik där man både kan handla hantverk, plantor och typ ägg/kött från gården osv. Perfekt ju! De har tydligen öppet varje helg hela sommaren vilket ju är en väldigt glädjande nyhet.

Edith är ju väldigt förtjust i djuren och extra nöjd blev hon över att man fick gå in till kaninerna och att det var två mycket lugna rackare som gärna låg kvar och blev klappade. Den glädjen! Katter springer jämt iväg för henne och hundar ska ju jämt hoppa och slicka på henne, så det här blev liksom den perfekta mixen med ett mjukt djur som bara lugnt satt kvar på marken. Det märktes tydligt när vi kom hem också, för i veckan har katten Jamo bytts ut mot mjukisdjuren Storkaninen och Lillkaninen. Haha.

Vi åkte i alla fall dit med mor, far och Cecilia och väl där träffade vi Lina och Nicke med mor- och farföräldrar så vi blev ett helt långbord som köpte lunch sen i den härliga gården. Verkligen njutbart!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)