Om oss

Skogsgläntans förskola, f.d. förskolan Kasper, är från 1 oktober 2020 en privat förskola som drivs av C Företaget.

Förskolan startade 1991 och ligger precis i kanten av den härliga Lunsenskogen på Västgötaresan. Tack vare närheten till Lunsen kan vi tillbringa mycket tid i naturen och lära hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.

Vi på Skogsgläntan strävar efter att ge barnen tydliga dagsrutiner. Dessa rutiner är skapta för att alla skall känna trygghet och säkerhet under sin vistelse på förskolan. Varje dag arbetar vi med att vara en bra kompis och ha goda relationer till varandra.

Skogsgläntans förskola har öppet mellan 07.30-17.00 alla vardagar.

Fyra dagar per år har personalen planeringstid då förskolan håller stängt. Datumen för dessa planeringsdagar informeras i god tid i förväg. Vi har sammanslagning med övriga C-företagets förskolor under vecka 28 till och med vecka 31.

Skogsgläntans förskola erbjuder barn till föräldralediga eller arbetssökande barnomsorg motsvarande 20 timmar per vecka, måndag–torsdag 08.45–13.45. Läs mer om omsorgstid på kommunens hemsida.

Vår mat

Maten vi äter kommer från Happy Food, ett cateringföretag i Uppsala som lagar mat på KRAV-märkta produkter. Hos oss äter barnen lunch, frukt på förmiddagen och mellanmål på eftermiddagen.

Söka plats för ditt barn

Vi tar gärna emot besök från er som är intresserade av att börja på Skogsgläntans förskola f.d Kasper. Ni är alltid välkomna att ringa eller maila oss för att boka in ett besök eller om ni har några frågor.

skogsglantan@cforetaget.se

Telfonnr: 0735188818

Följ Skogsgläntans förskola

Följ oss gärna på Facebook där vi uppdaterar om vårt arbete tillsammans med barnen.